Неделя, 16 Юни 2024 г.

Главиница: Ученици от СУ "Васил Левски" блеснаха на XVIII Литературна конференция

На 23 април, Световен ден на книгата, в град Главиница се проведе вторият етап от XVIII Литературна конференция на тема "Слово и изображение - два пътя за откриване на обичта към човека". Конференцията е организирана от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", проф. Р. Радев и Регионалното управление на образованието - Силистра, в лицето на В. Игнатова, старши експерт по български език и литература. Домакини на събитието бяха СУ "Васил Левски" - Главиница и община Главиница.

Ученици от СУ "Васил Левски" - Главиница се представиха отлично на литературния форум, защитайки своите творби. Ивет Тотева, Данаил Черкезов, Светлозар Драгнев, Магдалена Иванова, Ипек Шаиб, Ивайла Иванова, Илайда Исмет, Ипек Ердинч и Валентина Георгиева, водени от своите учители по БЕЛ – г-жа Р. Калева и г-жа Е. Симеонова, завоюваха овациите на публиката и журито.

Поздравления бяха отправени и към учениците от 12. клас, които получиха своите сертификати от миналогодишното издание на конференцията.

"Книгата е може би най-сложното и велико чудо от всички чудеса, създадени от човечеството" – казаха участниците и техните учители, изказвайки благодарност на организаторите за прекрасното събитие, което допринесе за развитието на литературните им таланти и засилване на любовта им към словото.

Клуб "Журналист"

Репортери: Магдалена Иванова, Ивайла Иванова, Илайда Исмет и Ипек Ердинч.

Ментор: Р. Калева

Facebook коментари