Понеделник, 27 Май 2024 г.

Новият ро-ро терминал на пристанище Констанца ще бъде открит на 15 май

Новият ро-ро терминал на пристанище Констанца ще бъде открит на 15 май, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на публикация на министъра на транспорта и инфраструктурата на Румъния Сорин Гриндяну във Фейсбук.

"Искаме да разширим сътрудничеството с партньорите си от Обединените арабски емирства за пристанище Констанца. Това беше посланието ни на днешната срещата в Абу Даби с ръководството на "Дубай Портс Уърлд" (DP World). Съвместният проект на стойност от над 82 милиона евро е вече разработен с пристанищната администрация на Констанца въз основа на меморандума, подписан през юни 2022 г., и придобива вид. На 15 май ще открием новия ро-ро терминал" , каза Гриндяну.

Той добави, че 2023 г. е един от абсолютните рекорди по отношение на обема на стоките, преминали през пристанище Констанца, "и тенденцията на растеж се запазва и през следващите години".

"Ето защо ние сме заинтересовани да привлечем финансиране за увеличаване на капацитета на пристанището, за да намалим времето за товарене/разтоварване на корабите, да улесним потока от кораби в басейна на пристанището, да разширим капацитета за съхранение и пътната и железопътната мрежа в рамките на пристанището", посочи Гриндяну.

Facebook коментари