Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Студенти на РУ от Силистра посетиха Дом – паметник "Йордан Йовков" в Добрич

Студенти от специалност "Педагогика на обучението по български език и английски език" от Филиал Силистра на Русенския университет проведоха семинар на тема "Работа с литературен архив" в дом-паметник "Йордан Йовков".

Срещата, ръководена от д-р Кремена Митева, пренесе бъдещите педагози в завладяващия свят на Йордан Йовков. Автентичните документи, ръкописи, лични вещи и първи издания на творбите на писателя, подредени в експозицията на музея, позволиха на студентите да се докоснат до неговата личност и творчество.

Освен с богатата колекция, те бяха пленени и от мозаечното пано на Стоимен Стоилов, пресъздаващо сцени от Йовкови разкази, както и от уникалната архитектура на литературния музей.

Семинарът е част от програмата за обучение на студентите по специалност "Педагогика на обучението по български език и английски език". Целта му е да им предостави знания и умения за работа с литературни архиви, както и да им помогне да се запознаят с творчеството на Йордан Йовков – един от най-значимите български писатели.

Facebook коментари