Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Гимназия "Атанас Буров" Силистра сред елита на икономическите гимназии в страната

Националното състезание по счетоводство е съвместна инициатива на Министерството на образованието и науката и фондация "Атанас Буров" и се провежда за 16-та поредна година. Домакин на финалния етап на състезанието от 10 до 12 април 2024 година беше Държавна финансово-стопанска гимназия "Интелект" – град Плевен.

В надпреварата участваха 21 ученици от XI и XII клас от 18 града на България /София, Гоце Делчев, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Петрич, Силистра, Благоевград, Варна, Русе, Кърджали, Шумен, Свищов, Горна Оряховица, Дупница, Сливен и Перник, класирали се на призови места на Регионален кръг на състезанието. Участниците решаваха казуси по счетоводство от реалната практика на бизнеса и счетоводни задачи. Компетентно жури от представители на Националната комисия по счетоводство:

Димитър Начев от Професионална гимназия по лека промишленост и икономика "Атанас Буров" – Горна Оряховица, Магда Икемджиева – старши учител по счетоводни дисциплини в Търговска гимназия – Бургас и Петър Веселинов – ЗДУПД в Професионална гимназия по икономика и туризъм "Алеко Константинов" – град Велинград оцени знанията и уменията на младите таланти.

ПГСУАУ "Атанас Буров" отново е сред елита на икономическите гимназии благодарение на постиженията на ученичката от ХІ б клас, специалност "Електронна търговия" Антония Колева. Браво на силистренската възпитаничка за смелостта да се състезава с дванадесетокласници от специализирани паралелки "Оперативно счетоводство" и да покаже знания и умения, съпоставими с тези на професионалните счетоводители. Пожелаваме на амбициозната ученичка да преодолява нови предизвикателства и да постига още успехи.

Всички финалисти получиха грамоти от Александър Попов – старши експерт дирекция "Професионално образование и обучение" към Министерството на образованието и науката и Емил Райков директор на училището-домакин, както и предметни награди, връчени от Владимир Ташков, изпълнителен директор на фондация "Атанас Буров". Класираните на призови места ученици от Стара Загора , Бургас и София получиха медали и парични награди от организаторите. С грамоти бяха отличени и преподавателите, подготвили състезателите , както и гимназиите, класирали участници за финалния кръг.

Facebook коментари