Вторник, 18 Януари 2022 г.

Спешната помощ в Силистра предлага само превоз

Идеята на здравния министър Стефан Константинов Спешната помощ да премине към областните болници настрои едни срещу други работещите в болницата и в Центъра за спешна медицинска помощ в Силистра. Едните подкрепят реформата, другите открито недоволстват и се надяват Здравното министерство да преосмисли намеренията си.

Според директора на силистренската болница д-р Даниела Костадинова спешната помощ е изкуствено отделена като самостоятелно звено и години наред не работи в полза на пациентите.

Екипите на Спешна помощ са се превърнали в транспортно звено, което само превозва пациентите до спешното приемно отделение на болницата, върху което реално пада основната тежест. Още повече, че Силистра е единственият областен град, в който няма неотложен кабинет, обслужван от семейните лекари. Според д-р Костадинова, ако държавата осигури целево и адекватно финансиране тя ще работи по-добре в структурата на болницата. Работещите в Центъра за спешна помощ обаче са на обратното мнение.

Лекарите в Спешния център не вярват, че в резултат на реформата, заплатите им ще се повишат. Напротив – твърдят, че ще им бъдат отнети придобивки като работно облекло и купоните за храна.

информация на БНТ

Facebook коментари