Неделя, 16 Юни 2024 г.

Готвят пуч на председателя на Общински съвет - Силистра

Общински съветници от ГЕРБ в Силистра обмислят да внесат предложение за освобождаване на настоящия председател на Общинския съвет Димитър Трендафилов, разбра КВОРУМ от свои източници. Основните причини, които се обсъждат, са липсата на познания относно нормативните уредби и решението на областния управител да върне някои решения, взети от Съвета.

Това действие идва след скорошната сесия на Общинския съвет през март, където общинските съветници от партия Възраждане открито изразиха недоволството си от решенията на мнозинството. Някои членове на опозицията смятат, че това е идеалното време за пуч срещу настоящия председател, тъй като това може да доведе до смяна на ръководството и потенциално да наруши баланса на силите в местния парламент.

На първото заседание за новия мандат, на 10 ноември 2023 година, на тайния избор за председател на Общинския съвет бе избран Димитър Трендафилов от групата на местната коалиция "Гражданска алтернатива". Той получи 22 гласа, а неговият опонент д-р Мария Димитрова, която председателстваше Съвета през последните 12 години от ГЕРБ, получи 9 гласа. Две бюлетини бяха невалидни.

Facebook коментари