Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Потапяне в история и вяра: Изложба "Храм "Св. Николай" - Тутракан. Вдъхновение и упование"

Галерия "Жельо Тачев" с радост ви кани на откриването на изложбата "Храм "Св. Николай" - Тутракан. Вдъхновение и упование", което ще се състои на 23 април (вторник) от 17:00 ч. в галерията.

Изложбата ще ви пренесе в света на вярата и надеждата, съчетани с изящното майсторство на българските художници. Ще можете да се насладите на творби от фонда на галерията, както и на изписани икони с опознавателна цел от децата от Неделното училище, с ръководител педагогът Ваня Кьосева.

Събитието се организира в чест на две знаменателни годишнини:

• 10-годишнината от откриването на галерия "Жельо Тачев" в Тутракан. Галерията се превърна в емблематично място за културен живот в града, съхранявайки и популяризирайки творби на български и чуждестранни художници.
• 150-годишнината от построяването на местния храм "Св. Николай Мирликийски Чудотворец". Храмът е не само духовен център на Тутракан, но и ценен паметник на културата.

"Храм "Св. Николай" - Тутракан. Вдъхновение и упование" е изложба, която ще ви докосне с красотата си и ще ви накара да се замислите за вечните ценности – вярата, надеждата и любовта.

Facebook коментари