Събота, 25 Май 2024 г.

Малката Райна Якимова разказа на децата от ДГ "Полет" за дивия свят в Тутракан

По повод Първа пролет г-ца Райна Якимова, бивш възпитаник на ДГ "Полет", гостува на децата от група "Дъга". Тя им разказа за дивия свят в нашия край и по-специално за Защитена местност "Калимок-Бръшлен".

Райна е третокласничка и от малка е част от дейността на СНЦ "Сдружение за развитие на туризма в Тутракан". Тя е добре запозната с прекрасните защитени местности наоколо, знае какво се среща там и защо те са важни не само за животните, но и за нас хората.

Задачата да разкаже за дивия свят на най-малките не е лека, но Райна се справи отлично. Тя подготви презентация с картинки, донесе със себе си и пеликана Пешо – истински герой, допринесъл за разрастването на колонията къдроглави пеликани в ЗМ "Калимок-Бръшлен".

Децата слушаха с внимание и интерес, задаваха много въпроси и се включваха активно в дискусията.

За Райна и нейните ментори това беше своеобразен подготвителен изпит за предстоящата им поредица открити уроци с ученици от местните училища.

"За нас беше истинско удоволствие да поговорим с малките умници и вече нямаме търпение за следващата ни среща на открито сред природата", споделиха те.

Дейността е част от проект "Калимок-виждам те!" на Сдружение за развитие на туризма в региона на Тутракан, който се фокусира върху ЗМ "Калимок-Бръшлен".

Проектът се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорната инициатива на Лидл България "Ти и Lidl за нашето утре" в партньорство с фондация "Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум.

Facebook коментари