Петък, 14 Юни 2024 г.

Общинският съвет ще гласува финансова помощ за талантлива силистренска тенисистка

На предстоящото заседание на Общинския съвет на Силистра ще се гласува предложение за предоставяне на финансова помощ от 10 000 лева на Лидия Енчева, млада тенисистка с изключителни постижения на национално и международно ниво.

Лидия, Републикански шампион на закрито за 2023 година и Вице шампион на открито същата година, е включена в Световната ранг листа на жени.

През последните две години Лидия се е доказала на международната тенис сцена, печелейки престижни състезания като турнирите ITF.

За да продължи успешната си кариера, Лидия се нуждае от съществени финансови ресурси, тъй като минималните разходи за участие в международни турнири са значителни - 1 500 евро на състезание.

Станислав Ковачев, общински съветник от групата на "Гражданско единство", е предложил общината да осигури част от средствата, необходими за участието на Лидия в международни тенис турнири през 2024 година.

Гласуването на финансова помощ за Лидия Енчева ще и позволи да продължи да се развива и да се бори за още по-високи постижения на международната тенис сцена.

Facebook коментари