Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Силистра и Кълъраш търсят общи решения за борба с комарите

Кметът на Община Силистра Александър Сабанов бе гост на кмета на побратимения ни град Кълъраш

Днес в кабинета на кмета на град Кълъраш Мариус Дулче се проведе първата среща между двамата кметове на градове от двата бряга на река Дунав, съобщиха от Община Силистра в социалната мрежа. Те обсъдиха на първо място борбата срещу разпространението на комари през предстоящия сезон. Двамата се обединиха около идеята наземните и въздушни обработки да бъдат изцяло синхронизирани за по-голяма ефективност.

Основна тема на разговора бе и реализирането на общи трансгранични проекти, които да подобрят свързаността на жителите и да допринесат за икономическото развитие на двата региона.

Дулче и Сабанов обсъдиха и темата за изграждане на мост над река Дунав между Силистра и Кълъраш като важна стъпка за просперитета на двете общини. И двамата отбелязаха множество сигнали до тях от превозвачи, които се оплакват от оскъпяването на услугите им поради високите цени на фериботите. Г-н Сабанов съобщи, че ще бъде внесено за преразглеждане взетото от Общински съвет Силистра решение относно необходимостта от изграждането на мост.

Facebook коментари