Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Ще има ли Румъния почивни дни без супермаркети?

Румънският премиер Марчел Чолаку има екзотичната идея всички сепурмаркети в страната да се затварят за почивните дни. Идеята е да се види какво би било въздействието от подобна мярка, предават местните медии.

"Обсъдихме тази възможност на техническа среща на правителството. Това не е лесно решение. Сега трябва да бъдем справедливи, първо да няма измама в супермаркетите. Второ, ние не знаем дали покриваме нуждите на гражданите, ако затваряме супермаркетите.

Не става дума само за супермаркети, а всички хранителни магазини", обясни министър-председателят на пресконференция в края на срещата на Националния политически съвет на Социалдемократическата партия в парламента.

Предложението е провокирано след среща с представители на търговците на дребно, които поискаха от изпълнителната власт да забрани работата на супермаркети и хипермаркети след 13:00 ч. през почивните дни. Те се аргументираха, че така клиентите, които са пазарували от големите вериги магазини през седмицата, през уикенда ще дойдат при тях.

Румънският министър-председател и правителствена делегация обсъдиха във вторник с представители на местни вериги магазини и търговски дистрибутори на храни възможни решения, чрез които кабинета може да подкрепи румънските производители, дистрибутори и търговци на дребно, предаде БТА.

Facebook коментари