Понеделник, 24 Юни 2024 г.

ПГМТ "Владимир Комаров" отбелязва своя патронен празник

На 15 март 2024 г., от 10:00 ч., Професионална гимназия по механотехника "Владимир Комаров" - град Силистра ще чества своя патронен празник.

Училището е основано през 1963 г. като техникум. Миналата година бе отбелязана 60-годишнината от неговото създаване, а от 2000 г. то функционира като професионална гимназия.

През 1969 г. училището е приело за свой патрон славния летец космонавт Владимир Комаров, а 13 години по-късно е издигнат и негов паметник. Комаров е инженер-полковник и два пъти Герой на Съветския съюз.

ПГМТ "Владимир Комаров" има богата история и традиции. От 2007 г. училището има свое знаме, а на всеки патронен празник звучи и химнът му. През 1986 г. предшественикът на гимназията е удостоен със "Златен орден на труда", а три пъти е получавал и признанието "Образцов". Преди повече от 40 години е създадена и музейна сбирка.

Патронният празник е повод за гордост и равносметка за постиженията на гимназията. Учениците, учителите и ръководството ще се съберат, за да почетат паметта на Владимир Комаров и да отбележат успехите на училището.

Очаква се на тържеството да присъстват официални гости, бивши ученици и преподаватели, както и много приятели на гимназията.

Facebook коментари