Събота, 20 Април 2024 г.

Новата седмица: От вятър, дъжд и сняг до слънце

В понеделник в ранните сутрешни часове ще има условия за мъгла, но през деня видимостта ще се подобри и за кратко ще се установи слънчево време. Вечерта от запад отново ще се заоблачава. Вятърът ще е много слаб, утре до умерен от югоизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните във вътрешността ще се повишат и ще са от 14° до 17°, по Черноморието ще останат по-ниски, около 10 градуса.

Във вторник южно от страната ще премине циклон, от югозапад бързо ще се заоблачи, ще превалява дъжд, има вероятност и за гръмотевици. Вятърът ще променя посоката си, в началото на деня ще е от югоизток, по-късно от североизток, към нощта ще се преориентира от северозапад. Минималните температури слабо ще се повишат до 5-8, максималните ще се понижат до 10-13 градуса.

В сряда облачността ще е променлива, температурите ще останат без съществена промяна.

В четвъртък ще е по-често облачно, ще има превалявания от дъжд, вятърът от североизток ще се усилва, температурите ще се понижат и на места в района на Предбалкана е възможно дъждът да се примесва със сняг.

На 8 март облачността бързо ще намалее до слънчево, но ще се задържи сравнително студено.

На 9 сутринта минималните температури ще се понижат и на места ще са отрицателни.

Но през деня на 9 и на 10 март и при земята и във височина от юг ще нахлува по-топъл въздух и максималните температури във вътрешността на района бързо ще се повишат и в неделя ще достигнат 13-18 градуса.

Прогнозата е на дежурния синоптик Вяра Рафайлова от НИМХ-Варна.

Facebook коментари