Събота, 20 Април 2024 г.

В Силистра се проведе рецитаторски конкурс "С България в сърцето"

Днес в салона на Община Силистра се проведе Общински рецитаторски конкурс "С България в сърцето". Той е посветен на Националния празник 3 март, 146-та годишнина от Освобождението на България, 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски и 176 години от рождението на Христо Ботев.

В него се включиха деца от трета и четвърта възрастови групи /5-6 г./ от 8 общински детски градини - 18 индивидуални участника и 3 групови рецитала.
Организатори на конкурса са Регионално управление на образованието – Силистра и Община Силистра. Домакин на събитието беше Детска градина "Добруджа", гр. Силистра.

Журито беше с председател – Христо Христов – ръководител на ТС "Артистик" към ЦПЛР-ОДК и двама членове – Габриела Гочева - член на Ученическия парламент и многократен участник в рецитаторския конкурс "С България в сърцето" и Георги Георгиев – участник в ТС "Артистик", също член на Ученическия парламент и многократен победител в рецитаторския конкурс "С България в сърцето".

Всички талантливи деца изпълниха салона с много настроение и истинско родолюбие, подкрепяни от своите родители, учители и директори.
За класираните участници бяха осигурени награди от Община Силистра и Драматично-куклен театър Силистра. Поощрителни награди връчиха от РБ "Партений Павлович" и Областен информационен център, а всеки участник получи сертификат за участие, подготвен от институциите – домакини. Тази година в наградния фонд се включиха със специална награда и СНЦ "Гражданско единство".

Официални гости на събитието бяха г-н Александър Сабанов – кмет на Община Силистра, г-н Димитър Трендафилов – председател на Общински съвет – Силистра, г-н Стилиян Стойчев – зам.-кмет "Хуманитарни дейности", г-жа Галина Даскалова – началник на Отдел "Образование и младежки дейности" към Община Силистра.

В навечерието на един от най-любимите празници на децата - Баба Марта, г-н Димитър Трендафилов връчи голяма мартеница на всички директори на детски градини.

НАГРАДИ:

- Голяма награда на Кмета: група "Ежко Бежко", ДГ "Нарцис", гр. Силистра
- Специална награда на СНЦ "Гражданско единство": Радост Чокоева, ДГ "Иглика", гр. Силистра

Индивидуални награди:

I място: Симеон Чингалов, ДГ "Мир", с. Айдемир
II място: Илиян Георгиев, ДГ "Иглика", гр. Силистра
II място: Алина Алиибрям, ДГ "Мир", с. Айдемир
III място: Анастасия Стоянова, ДГ Добруджа", гр. Силистра
III място: Габриела Драгоева, ДГ "Мир", с. Айдемир

Колективни награди:

I място: група "Щастливци", ДГ "Роза", гр. Силистра
II място: група "Пипи", ДГ "Ян Бибиян", гр. Силистра

Поощрения:

1. Ивон Димитрова, ДГ Добруджа", гр. Силистра
2. Кристиан Хърватев, ДГ "Радост, гр. Силистра
3. Калина Терзиева, ДГ"Радост, гр. Силистра
4. Мартин Георгиев, ДГ "Иглика", гр. Силистра
5. Габриела Кръстева, ДГ "Мир", с. Айдемир

Награда на журито:

1. Йоана Димитрова, ДГ "Иглика", гр. Силистра

Facebook коментари