Петък, 12 Април 2024 г.

Къде потънаха парите за Сребърна

Вчера министърът на околната среда и водите Нона Караджова посети близкото до Силистра село Сребърна, заради дългогодишния проблем с канализацията и пречиствателната станция там. На срещата присъстваха областният управител д-р Янков, народният представител Стефан Господинов и кандидатът за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов.

Г-жа Караджова окачестви ситуацията като "тежка" и съобщи, че е била възложена пълна проверка на Агенцията "Държавна финансова инспекция", заради установеното почти двойно оскъпяване на проекта, започнал през 2002 г. (с първоначална стойност 4 млн. 300 хил.лв.) и разминаване на заложени, получени и изразходени средства.
В разговора взеха участие и представители на общината в лицето на отпускаря Веселин Андреев и специалиста Росен Костов, които се опитаха да се оправдаят с извънредните разходи, появили се по време на строежа.

Като пряко отражение върху населението на Сребърна е драстичния отлив на туристи., заради лошата инфраструктура. Министър Нона Караджова пое ангажимент да бъде потърсен законов механизъм за решаване на проблема като гарантира и готовност при добре обоснован проект да бъдат осигурени средства и за ремонт на музея към световно известния биосферен резерват.

Facebook коментари