Петък, 12 Април 2024 г.

Бездомни кучета обикалят силистренската болница и нападат пациенти и лекари

Бездомни кучета нападат лекари и пациенти в двора на областната болница в Силистра. От ръководството на лечебното заведение сигнализират, че ситуацията вече излиза извън контрол. Поради липса на средства вече втора година от Общината не са предприемани никакви действия за ограничаване на популацията им, която достига застрашителни размери. Д-р Снежана Христова разказва, че неин колега е бил ухапан, когато идва на работа. Тя самата също се страхува, особено, когато я извикат вечер и винаги си търси придружител, за да влезе в болницата.
д-р Снежана Христова – началник на "Психиатрично отделение": "Смятам, че не е редно в двора на болницата да пребивават безпризорни кучета."
В същото време от ръководството на болницата не скриват, че са безсилни сами да решат проблема. От Общината също казват, че не могат да се справят заради липсата на средства. За доизграждане на приюта за бездомни кучета в града са необходими 10 000 лв. Те обаче са истинско бреме за местната хазна, която е с дефицит от над 10 млн лв. И все пак - от сегашното ръководство обещаха пред екипа ни, че до края на мандата проблемът с безстопанствените кучета ще бъде решен.

Facebook коментари