Събота, 20 Април 2024 г.

Ученици от ПМГ искат да продължат славните традиции на ЕЛИТ

Кризата накара Атанас Токушев да спре да помога на ВК "ЕЛИТ" и тима остана в историята, въпреки, че в "прощалния" си сезон волейболистите направиха нещо феноменално - постигнаха 23 победи в изиграните си 23 официални срещи от различни първенства и турнири. Равносметката им бяха 3 златни медала от 3 възможни за сезон 2010/2011.
Сега млади ентусиасти от ПМГ "Климент Охридски" в Силистра искат да запазят добрата традиция във волейбола в областния град.
След като бяха организирани от бившия играч на "ЕЛИТ" Андрей Маринов, който е и преподавател по физическо в гимназията, децата и техните родители осигуриха средствата за таксата за участие и екипи, а ръководството на учебното заведение ще преотстъпи залата за домакинските мачове.
В събота, 15 октомври, в първият кръг момчетата от ПМГ гостуваха на ВК Омуртаг.
В интересен и драматичен двубой младите ни волейболисти загубиха с 2:3 двубоя. В първият гейм те трудно надиграха домакините с 27:29. Вторият гейм бе за домакините 28:26. Третият Омуртаг надиграха с лекота силистренци с 25:21. ПМГ се върна в играта в четвъртия гейм с 25:27. Само малкият опит на младия състав не позволиха да победят в тайбрека и те загубиха с 15:12, но записаха първа точка в шампионата.

Останалите резултати в Източната аматьорска волейболна лига:

Черноморец - Варна
1:3

Енерджи - Крис Терм
1:3

Бургасволей - Черно море
1:3

Спортист 99 почива.

Facebook коментари