Събота, 20 Април 2024 г.

От "Исперих БТ" до четвъртък започват разплащанията със земеделските производители

График за изплащане на задълженията на фирма "Исперих БТ" към тютюнопроизводители ще бъде подготвен до четвъртък и от петък започват разплащанията със земеделските производители.
Това съобщи за БТА собственикът на фирмата Бейхан Сопен след състоялата се днес в дуловското село Черник, където живее със семейството си, протестна проява на тютюнопроизводители от няколко селища на Силистренска област.
Макар и да подкрепя морално протестиращите земеделски стопани, Националната асоциация на тютюнопроизводителите не е сред организаторите на протеста, каза председателят на асоциацията Цветан Филев.
По неговите думи по решение на Управителния съвет на асоциацията до края на октомври няма да се организират прояви, за да се осигури спокойното провеждане на предизборната кампания.
По данни на Националната асоциация на тютюнопроизводителите фирмата"Исперих БТ" дължи над 1 милион и 700 хиляди лева на 516 индивидуални и колективни тютюнопроизводители.
На протеста са присъствали народните представители на ДПС от Силистренско Гюнай Сефер, Камен Костадинов и Митхад Табаков.
По думите на Сефер заради неизплатените задължения има и тютюнопроизводители, затруднени при издръжката на семействата си. Хората са притеснени и от слухове, че Сопен ще напусне територията на страната, твърди Сефер.
Бейхан Сопен опроверга слуховете, като заяви, че вече е в съдружие с голяма европейска фирма и задълженията ще бъдат изплатени.
Бейхан Сопен определи протеста като инсцениран от ДПС по политически причини, тъй като съпругата му е независим кандидат за кмет на с. Черник, подкрепена от ГЕРБ.
От предизборния щаб на ГЕРБ в Дуловската община съобщиха, че са подали жалба срещу народния представител на ДПС Гюнай Сефер за отправяни заплахи.

Facebook коментари