Неделя, 22 Май 2022 г.

342-ма са споделили проблеми и идеи за тяхното разрешаване по време в допитването на д-р Найденов

На дадената днес на 12 октомври редовна седмична пресконференция от депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов и кандидатът за кмет на община Силистра – д-р Юлиян Найденов бяха коментирани актуални политически събития.
Силистренският депутат е сезирал Главният прокурор Борис Велчев и Етичната комисия към Висшия съдебен съвет вече са сезирани за изявленията на председателя на Окръжния съд в Силистра Деян Денев.
Проверка от Главна инспекция по труда и НАП е започнала във вторник в общинската администрация в Силистра, Тя бе разпоредена от социалния министър Тотю Младенов по време на посещението му в областния град, Той даде срок до края на месеца на общината да се издължи на служителите на фирмата за чистота "Синева".
Министърът поел ангажимента квотата на ползващите обществена трапезария за социално слаби от 135 на 200 души.
342 са мненията на силистренци в отговор на допитване, проведено по иницатива на д-р Юлиян Найденов.
Като основен проблем на града, се посочва високата безработица – 54% и ниските доходи – 35%. След тях се нареждат лоша градска инфраструктура, напускане на младите хора от града, бездомните кучета, корупцията сред местната власт, лоша хигиена и нередовно сметосъбиране, лошо административно обслужване на гражданите в общинска администрация.
Д-р Найденов подчерта, че е доволен, че в своята предизборна програма е заложил в по-голямата част именно тези проблеми.
В селата проблемите са подобни, но открояващият се е свързан с лепса на комуникация между хората, кметския наместник и общинска администрация. Повечето села не се посещават от личен лекар, а в много от тях липсват контейнери за отпадъци.

Facebook коментари