Събота, 27 Ноември 2021 г.

Д-р Янков бие камбаната за футболното бижу на Силистра

Областният управител д-р Владимир Янков разпореди проверка по случая със стадион "Доростол" в Силистра, известен сред обществеността като "Стария стадион".
Привърженици на ФК "Доростол" изразиха пред областния управител загрижеността си от предстоящо строителство на търговски обект, в непосредствена близост до стадиона, което пряко би засегнало целостта на спортното съоръжение, сдобило се наскоро със съвременен европейски спортен терен. В сигнала си, граждани определили се като "фенове на ФК "Доростол", изразяват своя протест срещу унищожаването на терена и настояват границата с търговския обект "да се премести 6 метра зад вратата на северния край на стадиона". В подписката на силистренци се насочва вниманието върху факта, че футболният клуб "Доростол" влиза в "Б" група.
Позовавайки се на правомощията си, Областният управител д-р Владимир Янков изиска становищата по случая на Кмета на община Силистра, на Председателя на местния парламент и на Омбудсмана (обществения защитник) на община Силистра.
От Председателя на общинския съвет д-р Янков очаква и подробна информация – спазва ли се Решение №939/29.10.2009 г на общинския съвет, според което се изменя кадастралната карта на Силистра така, че границата между имота определен за изграждане не търговския обект и на стадиона "да мине до линията на съществуващата метална ограда".
Областният управител предостави подписката на футболните фенове и на вниманието на началника на Службата за геодезия, картография и кадастър в Силистра Радка Стойчева, като очаква и нейното становище, подкрепено с копие на проблемния обект от кадастралната карта на града.
Д-р Владимир Янков информира и председателя на футболния клуб "Доростол" - зам. кметът в община Силистра Милен Пенчев, като очаква от него да уведоми феновете на футболния клуб за предприетите от областния управител действия.
След като получи становищата и се запознае с тях, Областният управител ще действа съгласно правомощията си.

Facebook коментари