Събота, 04 Декември 2021 г.

Какво мислят англичаните, живеещи в Сребърна, за живота си в България

Оказва се че правителствените сайтове на Великобритания и Канада дават "полезни съвети" на своите граждани, при евентуално посещение в нашата страна.
Какво мисли едно семество от Великобритания, което вече 6 години живее в България и по-конкретно в село Сребърна.
Майк е от Ливърпул, а Джери от Манчестър. Преди шест години идват в България да работят по проект на Българското дружество за защита на птиците. И въпреки, че са обиколили целия свят, влюбват се в Сребърна – в хората и в езерото, и остават тук. Майк отваря един информационен център в помощ на туристите, като предлага бинокли и телескопи. Но нас ни интересува колко пъти през тези 6 години са били бити, ограбвани, изнудвани.
Майк признава, че не е бил жертва на криминално престъпление откакто живее в Сребърна. "Като цяло намираме селото, в което живеем, за много мирно, за много безопасно място. Щастливи сме, че има охрана в селото, които патрулират и ние се чувстваме сигурни."
Съпругата му Джери Бляк е изумена от твърдението, че всеки втори българин е потенциален престъпник. Когато я попиташ какво мисли за сънародниците ни, тя се сеща за съседите си.
Всъщност за първи път това лято нещо им е изчезнало от двора – една метална кофа от градината, когато са отсъствали задълго от вкъщи. Нещо, на което те се смеят от сърце.
Що се отнася до предупреждението за опасните родни проститутки, двамата нови българи не смятат, че страната ни е изключение.
Семейство Бляк са оставили мъгливия Албион и са припознали малката ни балканска държава като втора родина. Всяка година канят свои приятели да им гостуват в Сребърна – малко село от криминална, за някои, България.

Информация на ТВ7

Facebook коментари