Събота, 25 Май 2024 г.

Ще пътуваме от Русе до Букурещ срещу 10 лева

Първите влакове Alstom Coradia Lint 41 на TFC започнаха в края на миналата година да обслужват търговски маршрути в Румъния. Първото им движение беше по маршрута Букурещ Норд - Брашов.

Влаковете ще пътуват основно по столичните маршрути на столицата Букурещ, като Русе - Гюргево - Букурещ север - летище Отопени, Букурещ север - Плоещ, Букурещ север - Росиори север и др.

Маршрутът Русе - Гюргево - Букурещ Север - Летище Отопени ще се обслужва от март 2024 г., след като приключат работите по модернизацията на линията Гюргево - Комана - Букурещ Север.

Времето за пътуване между Русе и Букурещ Север ще бъде приблизително 50-60 минути, а между Русе - летище Отопени приблизително 80-100 минути. Цената на билета ще бъде около 25 леи (10 лева).

Alstom Coradia Lint 41 е локомотив с два вагона в дизелова или водородна версия. Влакът разполага със 130 места, от които първа класа 16. Оборудването включва климатик, контакти (по един за 2 места), масички между седалките и система за информация на пътниците. Максималната скорост е 160 км/ч.

Вътрешността на влака е комфортна и е оборудвана с всички необходими удобства за пътниците. Седалките са удобни и разполагат с подлакътници. Влакът разполага и с климатик, който осигурява приятна температура по време на пътуването.

Влаковете Alstom Coradia Lint 41 са нова стъпка в развитието на железопътния транспорт в Румъния. Те са модерни и комфортни и ще предоставят на пътниците по-добро преживяване по време на пътуването.

Facebook коментари