Четвъртък, 30 Май 2024 г.

Мотористи караха благотворително в центъра на Силистра

В първия ден на Коледа мотористи от Силистра и региона се събраха за традиционното благотворително каране - мъже на различни възрасти, облечени като дядо Коледа, обикалят града и дават възможност на малки и големи да се снимат с тях и да подкрепят инициативата.

В последните месеци благотворителните акции в Силистра имат една кауза - лечението на Данаил Павлов, студент първа година в специалност "Стоматология".

Ние също избрахме да помогнем, сподели за БНР президентът на клуба-организатор FREE RIDERS Антон Славов:

"Опиваме се да съберем всички активни мотористи, които са в града, за такива начинания и когато е хубаво времето, както днес, усещането е супер, защото виждаме, че хората се радват, а децата са усмихнати".

Съпричастни към каузата са и членовете на мотоклуб IRON CROSS, заяви техният президент Теодор Симеонов:

"Това е едно добро дело, което се случва вече няколко години поред, като наша съпричастност и солидарност към хората, които имат нужда, на които трябва да бъде помогнато. И смятаме за наш човешки дълг да помагаме, когато имаме възможност".

До миналата година акциите на мотористите спомогнаха в Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в Силистра да бъде оборудвана зала за обучение по метода "Монтесори". Нови градински шатри, пейки и играчки оформиха детски кътове в двора на социалното заведение, което целогодишно се посещава от над 100 деца, като за пет години събраните средства са в размер на близо 10 000 лева.

Facebook коментари