Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Самодейци от Тутракан представиха коледния дух и традиции на родната публика

С българските традиции и духа на Коледа заредиха родната публика, препълнила зрителния салон в Народно читалище "Н. Й. Вапцаров-1873" - гр. Тутракан вечерта на 21 декември 2023 г., самодейците от града. Празничната вечер започна с възпроизвеждане на обичая на Коледа в семейство, с коледарите и уюта на домашното огнище.

Секретарят на читалището Диана Димитрова с думите си ни напомни, че Коледа вече е на прага, остава само да я пуснем в дома си. Последва продължението на спектакъла с майсторските изпълнения на вокална група "Северина", на най-малките танцьори от ФТФ "Дунавска младост", а впоследствие - и на по-големите и възрастните танцьори, подготвени от хореографа Елена Атанасова. Забавен Коледен етюд представиха Ясен Попов и Мерт Кодак.

Очароваха ни и малките гайдари със завидното си музикално изпълнение. Хубаво настроение създадоха със своите изпълнения вокалните групи "Детелини", "Славея", солистите Илона Калчева и Теменужка Раева, както и динамиката на танца на танцьорите от клуб "Добруджа". Децата и младежи от Детска театрална школа "Пъстра въртележка" по забавен начин изиграха танц с кутии, върху всяка от които имаше изписана буква, а заедно те съставяха пожеланието към публиката "Весели празници!".

Facebook коментари