Неделя, 26 Май 2024 г.

Силистра - забравеният град на България

Силистра продължава да остава "под кабърчето" на картата на България и далече от интереса на държавата ни.

До областният град на североизток не стигат нито магистрали, нито скоростни пътища, а мост скоро няма да има на брега на Дунав. На този фон стана ясна още една информация, която доказва липсата на интерес към Силистра не само от българска, но и от румънска страна.

Според последните данни, Румъния планира да построи нова високоскоростна магистрала, която ще свързва Констанца с южните курорти до Варна. Проектът е одобрен и работите ще започнат през пролетта на 2024 година. Това означава, че румънците ще имат по-лесен достъп до Черно море на страната ни, което ще пресъхне и не много оживения трафик на румънци минаващи през Силистра на път за морето ни и обратно.

Това е още едно доказателство, че Силистра е изоставена от централната власт и че няма никакви перспективи за развитие. Гражданите на Силистра са разочаровани и обидени от това положение и искат справедливо отношение от държавата. Те искат да имат същите права и възможности като другите българи, да имат добри пътища, мостове, инфраструктура и инвестиции. Те искат да бъдат част от Европа, а не от изолиран и забравен край.

Facebook коментари