Петък, 19 Април 2024 г.

Ученици от Силистра с първо място в националния конкурс "Посланици на здравето"

На 8.12.2023 г. в Гранд хотел София се проведе награждаването на финалистите в ХV Национален ученически конкурс "Посланици на здравето".

Учениците от III "в" клас на ОУ "Иван Вазов", гр. Силистра, с учители Радостина Николова и Мариета Йорданова отново бяха сред най-добрите в България.

Техният проект "Здрави без цигарен дим" бе оценен на първо място от Министерството на младежта и спорта. Получиха уникален плакет, сертификати и множество награди. Проектът спечели и трето място от Министерството на здравеопазването. Децата се включиха активно в дейностите по проекта, като организираха в парка акция "Сърчице за ден без дим", подредиха изложба на рисунки, направиха брошура за вредата от цигарите, подготвиха драматизацията "Tримата братя и мъдрият старец" против тютюнопушенето. В двора на училището посадиха дръвче за своята инициатива "Цигарите спри, дръвче засади".

Традиция е учениците от ОУ "Иван Вазов" да участват във всички издания на конкурса от 2017 г. до сега и винаги да печелят призови места. Със свои проекти са участвали учениците на Мариета Йорданова, Теменужка Русева, Нели Стоянова, Радостина Николова, Севгинар Хамди, Ирена Екзарова.

Facebook коментари