Петък, 12 Април 2024 г.

Лекар ортопед влезе в час по биология в Езикова гимназия

Поредната интересна среща с лекар накара деветокласниците да се замислят за това колко знаем за човешкото тяло и можем ли да окажем първа помощ, ако това се наложи. Знанията от училище добиват различни измерения, когато се срещнат с професионализма на лекарите и когато бъдат приложени в практиката. По покана на г-жа Генчева, старши учител по биология, в Езикова гимназия гостува д-р Кардашев, ортопед и травматолог.

Той говори на учениците за опорната система на човека. Счупванията и обездвижването са актуални теми в зимната обстановка и целта на преподавателя и на лекаря беше учениците да научат какви действия да предприемат в екстремни ситуации, защото нищо не помага за разбирането на материята така, както разказът на специалист и нагледната демонстрация за оказване на помощ на пострадал.

Като продължение на тази среща бе планиран и проведен урокът по биология "Научи и приложи!", в който учениците асистираха на медицинската сестра Йорданка Христова и заедно с нея учиха как се поставят шини и как се обездвижват крайници. Деветокласниците изразиха мнение, че това са часове и срещи, които ще запомнят.

Facebook коментари