Понеделник, 15 Юли 2024 г.

Босът на БГ мафията в Испания е родом от силистренското село Пр. Иширково

Босът на БГ мафията в Испания е родом от силистренското село Професор Иширково

Лидерът на българската мафия в Испания е арестуван. "TardeAR" излъчи ексклузивни снимки от ареста на Иво "Ел Булгаро" , обвинен в изнудване на директор на ФК Севиля с искане за 500 000 евро, съобщи телевизия "Телесинко", цитирани от trud.bg.

Полицията пристигнала в Мадрид на разсъмване, за да търси Иво "Ел Булгаро" при претърсване на една от къщите. След известно време той бил арестуван по обвинение в изнудване на мениджър на ФК Севиля, като поискал дълг от половин милион евро, който клубът е направил, като не е посетил турне в Мексико. Изнудвачите твърдяли, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си.

Още през 2019 г. имало данни за изнудването и разследването е насочено към Иво, който не е единственият арестуван, а има още четирима. Сред тях и адвокат. Не се знае дали има още български граждани.

Кой е Иво "Българинът"?

"Добър човек. Много хубав. Не, че е моето момче, ама много хубав. Работи, това е", това каза за сочения за лидер на БГ мафията в Испания Иво–Ел Булгаро майка му Бедрие Рафи.

Рафи е роден през 1976 г. в Балчик, но семейството му се мести да живее в село Професор Иширково. Преди 30 години Бейхан заминава на почивка в Испания и остава да живее близо до Мадрид. Там той е известен като Иво-Ел Булгаро.

"За него знаем, че има много добри приятели, можем да кажем – армия от бандити", заяви Франсиско Барросо, който е журналист, адвокат и криминалист.

Франсиско Барросо е единственият журналист, който се е срещал и е взимал интервю от българина.

"Беше едно интервю, но с определени правила – не можех да го снимам нито на видео, нито на снимки", каза той.

"Иво е характер. Познавам го от петнадесет, двайсет години. Срещна ме в ресторант, каза да отида сам, той започна да говори и след малко се появи един мъж, който беше два метра и ми каза, че ми позволява да си тръгна", каза журналистът и криминолог Франсиско Хавиер Барозу за "TardeAR".

Иво "Ел Булгаро" е един от най-опасните престъпници в Испания. Лидерът на повече от 100 души, които са известни с побоищата си. От "ТардеАР" анализират и криминалното му минало.

Мафиотът е лидер в бандата "Трошачи на кости". Българинът от турски произход от години живее в Испания, като беше обект на разследване за укриване на 1 милион евро данъци.

Името на Иво Българина нашумя през 2016 г., когато се твърдеше, че искал да организира обира на тотомилионерката Гошка.

Лидерът на "El Rompehuesos" ("Трошачите на кости") започнал бизнеса като бияч в нощен клуб, а през 2018 г. дори притежавал бар в Монклоа.

Побои, наркотрафик, незаконен контрол на частна охрана била разнородната дейност на престъпната група.

През 2018 г. вестник "Ел Мундо" му посвещава специален и любопитен материал. Оказва се, че Иво си е купил орден и вече е маркиз, получил Имперския орден на Карл V, връчен през ноември 2015 г. от Испанското хералдическо дружество на тържествена церемония в самия замък Алказар де Сеговия. Церемонията включва въпрос-парола - "Защо дойдохте, сър?" към всеки награден човек, който отговаря "За да поискам влизането ми в ордена...".Тази любопитна подробност беше разкрита по време на разследването за подкупи на членове на мадридската общинска полиция в замяна на избягване на проверки и глоби в неговия нощен клуб The Host. Заговорът, разследван от съда на Пласа де Кастилия и Генералната комисия на съдебната полиция, води в полицията неочаквания двойник на Бейхан Мемзи Рафи, с псевдоним Иво Ел Булгаро, обвинен в други и в използване на мафиотски тактики за контрол.

Според отдела за специализирани и насилствени престъпления на Националната полиция Иво Ел Булгаро има двойници, за да избегне арест в квартал Монклоа, където той притежава нощния клуб, разположен на улица Фераз. Той обаче надхитря полицията, като моли комисията да му отнеме ордена, за да не го хванат. Двама членове на общинската полиция се радват на пътувания до Тайланд и Съединените щати, платени от El Búlgaro, който видял в тях ангели-пазители. Връзката на Иво с благородството и с асоциацията, която дава медали, е маркиз Диего де Гийамон, който трябвало да гарантира на бандата липсата на проверки в бара The Host. Същият този маркиз, на свой ред член на Имперския орден на Карл V, спонсорира Иво, така че той да бъде обявен за рицар на ордена в Алказар де Сеговия и да постигне ръст в бизнеса си.

Бейхан Мемзи Рафи, след като е разследван в операция Eden, става бизнесмен и по-късно поема контрола над няколко игрални заведения, включително The Host. Разследванията показват, че е било обичайна практика Иво да плаща на маркиз Диего де Гийамон, така че неговата полицейска асоциация да дава медали на комисари, свързани агенти или шефовете му, а след това да има извинение да отиде и да ги помоли за услуги, които биха били от полза за Иво. Императорският орден на Карл V от своя страна е по-скоро частна асоциация, отколкото официален рицарски орден.

Facebook коментари