Вторник, 05 Март 2024 г.

Добротворчеството - пътят към щастието

На 23.10.2023 г., по проект "Успех за теб", Дейност 2., в ПГМТ "Владимир Комаров" се проведе съвместен урок по български език и литература: учител - ученик - родител на тема "Езикова култура на личността. Прилагане на граматичните норми".

Участниците в събитието се убедиха, че дори да имаме изискани маниери и деликатно поведение, привлекателна външност и благородно
излъчване, допускаме ли езикови грешки, оценката за положителните ни качества рязко спада.

Учениците, родителите и учителите стигнаха до извода, че културата на речта заема важно място в общата култура на личността.

На 04.12.2023 г., по проект "Успех за теб", Дейност 2., в ПГМТ "Владимир Комаров" се проведе съвместен семинар по български език и литература: учител - ученик - родител на тема "Добротворчеството".

Участниците в събитието - ученици, родители и учители- четоха и коментираха цитати от Йовковия разказ "Песента на колелетата" и се убедиха, че колкото и да си богат, ако нямаш близки и приятели, си нещастен. Разковничето да водиш смислен живот, колкото и да си самотен, е да вършиш добри дела.

Участниците в семинара се убедиха, че колкото и да си богат, ако нямаш близки и приятели, си нещастен. Разковничето да водиш смислен живот, колкото и да си самотен, е да вършиш добри дела.

Facebook коментари