Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Представители на ГЕРБ-Силистра посетиха фолклорна проява

За шести път в събота и неделя, в силистренското село Професор Иширково се проведе събора "Иширково пее и танцува". Според гостите на тържеството бяха и представители на ГЕРБ-Силистра - народния представител Стефан Господинов, заместник областния управител Денка Михайлова и д-р Мария Димитрова общински съветник. Според кмета на селото Кинка Иванова, предварително са заявили своето участие 50 колектива от страната или над 1200 души. Фолклорни песни и танци представиха състави от Русе, Шумен, Перник, Варна, Балчик, Добрич и Силистра. Проявата ще започна на площада в селото, на специално издигнатата за целта сцена. Съборът, който съвпадна тази година с християнския празник в чест на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, започне с благословия. Водосвет за здраве извърши отец Добри Чаков, протосингел на Доростолска епархия.
Според организаторите интересът към проявата расте с всяка година. Празникът на народното творчество в силистренското село вече е традиционен и национално популярен. В следващите издания вече е възможно да има и международно участие.
Представителите на ГЕРБ, бяха поканени и от уредничката на друга туристическа атракция в селото "Хаджиганкината къща". Тя сподели намерението си, да бъде изграден малък параклис в двора на къщата, за да могат посетителите да запалват свещ, при посещението си в нея.

Facebook коментари