Сряда, 17 Април 2024 г.

Пълен блокаж на Община Тутракан

За 30 ноември е насрочено третото поред заседание на Общинския съвет в Тутракан за избор на председател, след като вече два пъти нито един от номинираните не може да събере нужния брой гласове, съобщава БНР.

Едни и същи бяха кандидатите на първото и второто заседание на Общинския съвет, като до втори тур всеки път достигаха Димо Денчев от ГЕРБ и Нехат Кантаров от ДПС, без нужните минимум 9 гласа.
Ако и на 30 ноември не се стигне до избор, през седмица - десет дни предстои да бъдат насрочвани заседания на Общинския съвет, заяви кметът на Тутракан д-р Димитър Стефанов.


"Ако до 3 месеца Общинският съвет не може да си излъчи и да гласува съответно председател, предстоят нови избори за общински съветници в община Тутракан. Не може да изберем такъв, защото заплатата на председателя е добра. Тук не гледам някой да свърши работата, тук гледаме да се вземе добра заплата", коментира той.

На практика така се блокира работата на общината, каза още кметът на Тутракан и допълни, че при това положение те ще продължат да работят с една дванайсета от тазгодишния си бюджет. Не може да бъде направена структура на Общината, не могат да кандидатстват и по никакви проекти.

Снимка: Незабравка Кирова

Facebook коментари