Сряда, 28 Октомври 2020 г.

За 150-ти пореден път прозвуча първи училищен звънец в "Отец Паисий"

За 150-ти пореден път прозвуча първи училищен звънец в силистренското училище "Отец Паисий". Церемонията по откриването на учебната година се състоя в двора на училището в присъствието на ученици, учители, родители, гости. Тук беше и градоначалникът инж. Иво Андонов, доростолският митрополит Амвросий и д-р Юлиян Найденов, възпитаник на най-старото силистренско училище.
Директорът на ОУ "Отец Паисий" Камелия Рачева подчерта, че 15 септември е ден на благодарност и признание към българския учител и неговия труд.
След издигнаха националния флаг, под звуците на химна, новата учебна година бе открита с кратка програма на деца от училището и звънна на първия звънец.
Присъствалия на празника д-р Юлиян Найденов поздрави първолаците и родителите на 1 "Г" клас преди началото на първият учебен час. Той подари на децата с класен ръководител г-жа Иванова система за мини кино.
"Нека да се поклоним пред труда на учителите" заяви д-р Найденов и пожела по-голямо търпение към децата от страна на родителите. Той се обърна и към тазгодишните първолачета и им пожела успешна първа учебна година.

Facebook коментари