Понеделник, 04 Март 2024 г.

Малки актьори и творци от Голеш се докоснаха до магията на театъра

Малките актьори и творци от ОУ "Васил Априлов" с. Голеш се докоснаха до магията на театъра, посетявайки Драматично-куклен театър в Силистра.

Децата от групите "Театрална работилница" и "Арт работилница" по Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта" изгледаха кукления спектакъл "Маша и мечокът". Те бяха впечатлени от играта на актьорите, от приказната атмосфера на сцената и от красивите декори.

След представлението децата имаха възможност да се запознаят с актьорите, да се докоснат до куклите и декорите и да задават въпроси. Те бяха очаровани от възможността да видят отблизо как се създава един куклен спектакъл.

Някои от децата дори решиха, че когато пораснат ще станат актьори. Те бяха впечатлени от възможността да изразяват себе си чрез изкуството и да забавляват другите.

"Благодарим на г-жа Златина Станева и на актьорите за емоциите, с които заредиха децата!", каза учителката на групите. "Беше едно незабравимо преживяване, което ще остане в сърцата на децата завинаги. Пожелаваме им здраве, зала пълна с искрящи погледи и много творчески успехи!"

Facebook коментари