Сряда, 17 Април 2024 г.

Като опит за злепоставяне определи съобщение за иззет моторен кораб на силистренската фирма "Поларис 8 " нейният управител Красимир Рашков

Като опит за злепоставяне определи разпространено днес съобщение от Областната дирекция на МВР в Силистра за иззет при операция на териториалното звено за борба с организираната престъпност моторен кораб на силистренската фирма "Поларис 8 " нейният управител Красимир Рашков.
В съобщението от полицията не се споменава името на фирмата. Но на приложени снимки ясно се чете името на фирмата и в някои електронни медии то е добавено към съобщението.
Според полицията фирмата е закупила плавателен съд, регистриран по съответния ред. Но по-късно в Румъния корабът е подменен, като са запазени регистрацията и името на стар и по-малък моторен кораб, който е собственост на фирмата.Така са избегнати плащания към държавата за регистрация и за ползването на кораба за туристически цели, се казва в съобщението от полицията.
Управителят на "Поларис 8" Красимир Рашков отхвърли обвиненията и заяви, че подобни "процедури" са практически невъзможни. Той подчерта, че това е опит за злепоставяне, без да уточни от кого.
Рашков каза, че ще потърси правата си в съда и е предприел съответните действия. Информирана е и морската администрация.
"Поларис-8" ООД е създадено през 1996 година. Основната дейност е добив, преработка, реализация на инертни материали и корабен транспорт по река Дунав.
Фирмата е носител на международни отличия за корабен транспорт, технология и качество, най-добро търговско име, търговски престиж. Сертифицирана е съгласно ISO 9001:2000, пише в сайта на фирмата.
Организира и ежегодна републиканска регата по морски многобой в Силистра.

снимки разпространени от пресцентъра на МВР на двата кораба

Facebook коментари