Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Коледни и новогодишни празници: Как да си осигурим 10 дни почивка

Декември е на прага и с него идва и времето за коледни и новогодишни празници. Всеки иска да прекара възможно повече време с най-близките си хора, но понякога това може да бъде трудно, предвид работния график.

Тази година Бъдни вечер и Коледа се падат съответно в неделя и понеделник, което означава, че официалните почивни дни продължават от 24 декември (неделя) до 27 (сряда), включително. Следват два работни дни до уикенда, а 1 януари идва в понеделник и, както винаги, ще бъде неработен ден.

Ето един вариант как да си осигурим 10 дни почивка:

Вземете два дни отпуск за работните 28 (четвъртък) и 29 (петък) декември. Така почивните дни около Бъдни вечер и Коледа се обединяват с тези за Нова година и получавате общо 10 дни, които да прекарате с любимите си хора.

Планирайте някоя кратка ваканция, като например посещение на близки или роднини, пътуване до планината или морето, или дори просто почивка вкъщи.
Този вариант е особено подходящ за семейства с деца, тъй като съвпадат с Коледната ваканция за учениците.

Разбира се, времето през декември у нас все още е непредсказуемо, но първоначалните прогнози сочат, че има голяма вероятност за снеговалежи. Това със сигурност ще зарадва почитателите на зимните спортове, но и ще създаде допълнителна магия на празниците.

В крайна сметка, всеки си мечтае да прекара една "бяла Коледа" със семейството и най-близките.

Facebook коментари