Петък, 12 Август 2022 г.

Гигантска туя ще напомня за предизборните обещания в Сребърна

Продължава почина, който ГЕРБ-Силистра наложи – всеки един неин кандидат за кмет на населено място в Силистренска община да засажда дърво. Първи засади дървото от вида Гинко билоба д-р Юлиян Найденов.
Туя гигантея (Thuja gigantea), от семейството на кипарисите, засади кандидатът за кмет на село Сребърна Георги Иванов, подкрепен от политическата сила. Той определи своя избор на дървесен вид като символ на стабилността, устойчивостта и приемствеността в управлението на едно от най-известните села в България . Станалия традиция вече ритуал по засаждането на дървото се проведе в центъра на селото в присъствието на местни жители. На проявата присъства и кмета на Ветрен Неделчо Кискинов, който се включи активно в засаждането на дървото. Кандидатът за кмет на Силистренска община д-р Юлиян Найденов и членове на силистренското общинско ръководство на ГЕРБ бяха гости на събитието.
На провелата се по-късно среща в читалището на селото, присъстващите разговаряха с двамата кандидати. На всички бе разяснено, че предизборната кампания все още не е стартирала, поради което политически и предизборни теми не бяха разисквани. Но д-р Найденов внимателно изслуша всички присъствали, които споделиха за болежките на добруджанското село.

Facebook коментари