Неделя, 16 Юни 2024 г.

Спокойно начало на изборите в област Силистра

Изборният ден на територията на Силистренска област започна спокойно, без инциденти и нарушения, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Силистра.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и за осигуряване на нормалното протичане на вота.

Служители от различни структурни звена на МВР в областта са ангажирани в охраната на изборните секции и изборните книжа и материали. Те ще следят и няма да допускат в помещенията за гласуване лица, които носят оръжие или предмети, опасни за здравето и живота на хората, както и лица в нетрезво състояние.

В днешния ден звената на сектор "Български документи за самоличност" в Силистра, Дулово и Тутракан ще работят от 08.30 часа до 19.00 часа и ще издават удостоверения за гласуване на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

Сигнали за престъпления или нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес, могат да се подават на денонощната телефонна линия – 086/886 331, и имейл odc.silistra@mvr.bg в ОДМВР-Силистра, както и на 02/90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg в Министерството на вътрешните работи.

Facebook коментари