Събота, 15 Юни 2024 г.

В област Силистра втори тур на местните избори ще има в три общини

В област Силистра втори тур на местните избори ще има в общините Силистра, Дулово и Тутракан. Това съобщават от Общинските избирателни комисии.

Балотажът за кмет на Силистра е между независимия кандидат Александър Сабанов и Ивелин Статев от политическа партия (ПП) ГЕРБ. Право на глас в общината имат 43 227 избиратели. Своя вот те могат да упражнят в общо 94 секции. От тях две са подвижни. В 78 от секциите ще може да се гласува с машина.

На втори тур за кмет на община Дулово ще се явят д-р Юксел Ахмед от ПП ГЕРБ и инж. Невхис Мустафа от ДПС. Право на глас в общината има 25 033 избиратели. Те ще могат да упражнят вота си в 44 секции, две от които ще са подвижни. В 37 от секциите ще може да се гласува с машина.

Балотажът за кмет на Тутракан е между д-р Димитър Стефанов, подкрепен от ГЕРБ и Нехат Кантаров, издигнат от ДПС. Избирателите с право на глас в общината са 13 028. Те ще могат да упражнят своя вот в 28 секции. Две от тях ще са подвижни В 19 от секциите ще може да се гласува и с машина.

Facebook коментари