Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

Акция срещу купения вот в Силистренско

Продължава започналата в началото на седмицата специализирана полицейска операция на територията на Областна дирекция на МВР – Силистра, съобщи за КВОРУМ Георги Георгиев, началник сектор охранителна полиция.

Операцията се провежда с участието на подразделения на икономическа полиция, пътна полиция, криминална и охранителна полиция от областната дирекция и районните управления.

В рамките на операцията се извършват проверки на лица и МПС в няколко населени места в областта. Акцентът е върху населени места с критични секции, които са определени на базата на анализ, направен от предходните избори.

Освен лица и МПС, ще бъдат проверявани и търговски обекти, заложни къщи и магазини, места, откъдето евентуално може да се осъществява контрол на вота и да се извършват престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

До момента са подадени 12 сигнала за нарушения на изборния процес в област Силистра. Всички те са отработени и са докладвани на Районна прокуратура – Силистра. Образувани са 2 досъдебни производства.

От началото на седмицата са съставени 22 протокола и са извършени 24 проверки на места в магазини и търговски обекти. Профилактирани са 42 лица от криминалния контингент. Задържани са 2 лица и са разкрити 3 престъпления.

Задържаните лица са във връзка с други престъпления, извършени преди или след старта на операцията.

Целта на операцията е да се осигури нормалното протичане на изборния процес и да се предотвратят всякакви опити за нарушаването му и ще продължи до края на изборите.

Facebook коментари