Понеделник, 24 Юни 2024 г.

Румен Петков: Александър Сабанов е добрият избор за Силистра

Румен Петков - лидер на ПП "АБВ" и член на Коалиционния съвет на "ЛЕВИЦАТА!" отговори на няколко въпроса на КВОРУМ, които му зададохме по телефона във връзка с предстоящия балотаж на 5 ноември в Силистра.

КВОРУМ: Г-н Петков, казахте, че АБВ не е обявява подкрепата си за кандидата на ПП ГЕРБ в Силистра. Защо така?

Румен Петков: Политическа партия АБВ е част от "ЛЕВИЦАТА!", а листата на "ЛЕВИЦАТА!" много ясно и категорично заяви подкрепата си за независимия кандидат за кмет на Силистра Александър Сабанов. Първо защото "ЛЕВИЦАТА!" е заявила своята принципна позиция относно това, че там където има кандидати на ГЕРБ и на ПП и от "сглобката" като цяло ние не считаме, че те не трябва да бъдат подкрепяни. Второ защото смятаме, че Александър Сабанов е добрият избор за Силистра.

КВОРУМ: Какви са основните причини за подкрепата на Сабанов от "ЛЕВИЦАТА!"?

Румен Петков: Александър Сабанов е опитен човек, който познава Силистра и общината и има ясна визия за нейното бъдеще. Надявам се Силистра да стане по-проспериращ и жизнен град под ръководството на Сабанов. Надявам се, че ще успее да привлече нови инвестиции в града и да създаде нови работни места. Надявам се и той да успее да подобри качеството на живот на всички силистренци.

КВОРУМ: Благодаря ви за отделеното време, г-н Петков.

Румен Петков: Няма за какво.

Facebook коментари