Петък, 14 Юни 2024 г.

Една от големите хранителни вериги, която прави магазин в Силистра, сложи край на хартиените етикети

С тържествено поставяне на последния електронен етикет в свой магазин, BILLA отбеляза замяната на хартиени етикети в цялата си търговска мрежа в страната, съобщават от компанията.

Всички 151 обекта на веригата, включително и този който ще започне работа в Силистра до края на годината, са оборудвани с цифрови дисплеи, които заменят традиционните хартиени етикети на регала, като показват подробна информация за произхода, теглото и цената на всеки артикул. Общата инвестиция за въвеждането на електронни етикети във всички магазини BILLA надвишава 15 млн. лева.

Освен че улесняват клиентите и предлагат по-прецизна информация за продуктите, електронните етикети са част от устойчивите иновации на BILLA за ограничаване на негативното въздействието върху околната среда. Благодарение на цифровите етикети, обектите на веригата ще намалят потреблението на хартия с 60%.

"Последният електронен етикет, който поставихме днес, тежи едва няколко грама, но носи огромно символно значение за нас. С него, нашата компания оставя в историята тоновете хартия, които се използват за етикетиране на годишна база. Този проект е част от нашата програма за дигитализация на услугите ни и е израз на постоянния ни стремеж за подобряване на клиентското преживяване и провеждане на по-устойчив бизнес. Стартирахме активно подмяната на хартиените етикети с електронни преди по-малко от две години и съм изключително щастлив, че те вече са факт във всички 151 наши обекти в страната." - сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

BILLA е сред първите ритейл компании в България, които активно оборудват магазините си с електронни етикети. Пилотният обект на проекта, този в Сердика Център, в София, заменя хартиените си етикети още през 2017 г., което прави BILLA пионер в това отношение. В периода 2022-2023 г. всички магазини от веригата преминават поетапно по пътя на трансформацията от хартиени към цифрови етикети, като към днешна дата вече всички 151 обекта на BILLA са оборудвани с новото дигитално решение.

Facebook коментари