Събота, 15 Юни 2024 г.

Висок американец стана съотборник на Михаил Калинов в Балкан

"Зелените" от "Балкан" вече имат ново чуждестранно попълнение. Американският център Малик Антонио Топин се присъедини към отбора и се очаква да допринесе с височината си и богатия си опит. След мача с "Шумен", старши треньорът на отбора Петър Златанович сподели, че очакват привличането на висок играч, и вече официално обявиха подписания договор с Топин.

Малик Топин, роден на 14 август 1997 г., е висок 206 см и пристига след кратко пребиваване в Литва, където игра в началото на сезона. През четирите мача, които изигра с тима на Гаргждай, Топин събра средно 7.3 точки и 2.5 борби.

През предния сезон Топин игра за естонския отбор "Виймси" и беше съотборник с двама от текущите играчи на "Балкан" - Карл-Йохан Липс и Девин Харис. Показателите му в състезанието в Латвия и Естония са внушителни, със средно по 18.9 точки, 6.9 борби и 1.2 блокове.

Топин има богат опит и в международните клубни състезания, като преди това е играл в германския отбор "Айнтрахт Щансдорф", а началото на неговата професионална кариера беше във финландския отбор "Карху Каухайоки".

Малик Топин пристигна в Ботевград вчера следобед и вече се присъедини към тренировките на "Балкан", където тренира заедно с младия талант от Силистра Михаил Калинов.

Facebook коментари