Понеделник, 22 Юли 2024 г.

Убийствен пъзел в Силистра

Новата филмова седмица e вече в кино Латона Синема в Силистра с нова премиера:

"Убийствен пъзел X" (Saw X) определено не е филм за всеки. Изисква се здрав стомах и доста висока поносимост към изключително брутално представени сцени на насилие и изтезания.

Все пак говорим за поредния филм от франчайз, станал култов заради сцена на човек, който е принуден сам да си отреже крака с трион.

Ако сте забравили, това бе в първия "Убийствен пъзел" от далечната 2004 година.

След него последваха цели осем филма с безкрайно накъсана и непоследователна времева линия, които по сложен и заплетен път проследяват историята на серийния убиец Джон Креймър (Тобин Бел) и неговите последователи.

Сега, за добро или лошо, "Убийствен пъзел X" се завръща към моралните уроци на Джон Креймър и към една опростена формула с изчистен (даже твърде много) сюжет, адски много брутализми и съмнително остроумни смъртоносни капани.

Да, човек може и да се позамисли за въображението и миналото на сценаристите на филма, докато гледа как красиво момиче е принудено в рамките на три минути да извърши нещо изключително неприятно върху себе си, ако иска да се спаси от машина, която иначе ще ѝ отреже главата...

Facebook коментари