Вторник, 23 Юли 2024 г.

Жалба в ОИК-Силистра срещу Мария Стойчева Димитрова за нарушаване на Изборния кодекс

В ОИК-Силистра е подадена първа жалба за Местни избори 2023

Местната коалиция "Алтернативата на гражданите" (ИТН, "Български възход", "ВМРО-БНД", ПКБ) е подала жалба с входящ № 89/03.10.2023г. до Общинската избирателна комисия (ОИК) в Силистра срещу Мария Стойчева Димитрова, кандидат за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ, съобщиха в прессъобщение от местната коалиция.

В жалбата се твърди, че Димитрова е нарушила Изборния кодекс, като е участвала в два общински мероприятия в качеството си на председател на Общинския съвет на Силистра. Това е в разрез с разпоредбите на чл. 27, ал. 2 от Изборния кодекс, които забраняват на кандидатите за общински съветници да участват в официални мероприятия с обществена значимост в качеството си на държавни или местни длъжностни лица.

В жалбата се посочва, че Димитрова е участвала в откриването на тържествена церемония по повод 83 години от възвръщането на Южна Добруджа и Силистра към Отечеството, както и в откриването на новата учебно-творческа година в Център за подкрепа на личностното развитие - Обединен детски комплекс.

"Считаме, че това е грубо нарушение и погазване на Изборния кодекс", се казва в жалбата. "Затова Ви молим да вземете незабавни и най-строги мерки", се призовава ОИК в Силистра.

Снимка: Страницата на Община Силистра във Фейсбук

Facebook коментари