Събота, 25 Май 2024 г.
header

Александър Сабанов посети силистренски предприятия и изрази своята подкрепа за иновации и икономически растеж

Независимият кандидат за кмет на Община Силистра, Александър Сабанов, продължава активната си предизборна кампания, като днес посети две от предприятията в региона - Силома АД и Данау АД. Той се срещна с ръководствата и работещите в тези компании, като изрази своята подкрепа за иновациите и икономическия растеж в общината.

Силома АД е акционерно дружество със 100% частен капитал и е част от Индустриален Капитал Холдинг АД. Тази компания е специализирана в производството на металорежещи отрезни машини и се нарежда сред водещите производители в Европа в тази индустрия. Силома АД, със своя богат опит и разнообразие от предлагани машини и услуги, е пионер в областта на отрезните машини в източна Европа. В този контекст Александър Сабанов се срещна с инж. Георги Гайдаров, изпълнителен директор на предприятието, и изрази своята подкрепа за техния принос към индустриалния сектор на региона.

Данау АД е фирма с над 20-годишен опит в търговията и рециклирането на скрап, включително електронен скрап, черни и цветни метали, филтри и катализатори. Управител на фирмата е Цветелин Марков. Александър Сабанов разговаря с техния екип и подчерта важността на ефективното управление на ресурсите и рециклирането като част от устойчивата икономика на общината.

По време на тези срещи бяха изнесени за пореден път проблемите с лошата инфраструктура и затрудненията при достъпа до предприятията, където работят силистренци. Александър Сабанов се ангажира, след като бъде избран за кмет, да осигури добро сътрудничеството между предприятията и общинската администрация, за да се подобри инфраструктурата и достъпът до предприятията, като по този начин се създадат по-добри условия за бизнеса и за работещите.

Събития като тези подчертават ангажимента на Александър Сабанов към икономическия растеж и иновациите, които могат да допринесат за подобряване на живота на гражданите на Община Силистра. Той продължава своята кампания, обещавайки да работи усилено за привличането на инвестиции и създаването на нови работни места в региона и устойчивостта на общината.

Александър Сабанов призовава гражданите на Силистра да се присъединят към него в тази кауза и да подкрепят усилията за развитие на тяхната общност, като гласуват за него на 29.10.2023г.с №70 в интегралната бюлетина.
footer

Facebook коментари