Петък, 01 Декември 2023 г.
header

Независимият кандидат за кмет Александър Сабанов откри предизборната си кампания

На значимата за силистренци дата 1 октомври независимият кандидат за кмет Александър Сабанов откри предизборната си кампания.

В 10:00 часа сутринта той, членовете на Инициативния комитет, издигнали кандидатурата му за кмет на Силистра и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места от БСП, местната коалиция "Алтернативата на гражданите" /ИТН, ВМРО-БНД, ПКБ и "Български възход"/, коалиция "ЛЕВИЦАТА" /АБВ, "Изправи се България" и Движение 21/и НДСВ, както и симпатизанти, присъстваха в катедралния храм "Св.св. Първоапостоли Петър и Павел", където беше отслужена молебен за здраве и успех в предизборната кампания

Малко по-късно всички заедно поднесоха венци и цветя пред паметника на Цар Борис III -Обединител в Дунавската градина, за да бъде почетен денят 1 октомври, когато през 1940 година българските войски влизат в Силистра, след подписания на 7 септември Крайовски договор, освобождаващ Южна Добруджа от румънското владичество.

Александър Сабанов произнесе слово пред събралите се в Дунавския парк, като заяви: "На 1 октомври 1940 г. Силистра и цяла Южна Добруджа се завръщат в обятията на майка България. Това е нова страница в хилядолетната история на града.

83 години по-късно свободата на силистренци отново е под заплаха.

- Свобода от партийни назначения в държавната и общинска администрация
- Свобода от заливащата ни по улиците мизерия
- Свобода за развитие на успешен бизнес
- Свобода да можеш да избереш без страх – за кого да гласуваш
- Свободата да можеш да се разхождаш през лятото, без да те хапят комари
- Свободата да има къде майките с деца да бутат количките си
- Свободата да получаваш достойно заплащане за своя труд!
-Свобода от мутрите, които се готвят да сложат отново кукла на конци, чрез която да управляват задкулисно Община Силистра.

След 12 години управление на статуквото те не успяха да привлекат нито един инвеститор. Не откриха нито едно работно място. Не се справиха с елементарни неща като комарите, чистотата, улиците. Имайки цялата власт и възможност, те не постигнаха нищо. Днес виждаме резултата!
Затова аз се изправям пред Вас като кандидат за кмет с името, уменията и лицето си.

Благодаря за подкрепата на инициативния комитет и на близо 3000 граждани на община Силистра, които имаха смелостта да ме издигнат за кмет.
Благодаря и на БСП, Има такъв народ, Левицата, Български възход, ВМРО, Консервативна България и НДСВ за политическата подкрепа.

Тя ми дава сили и увереност, че ще успеем да победим в тази битка за бъдещето на нашия град и нашата община, за добруването на всички наши съграждани!

Заедно можем да извадим общината от блатото, в което я постави управлението на мутрите! Свобода за Силистра!"
footer

Facebook коментари