Петък, 01 Декември 2023 г.

Бойко раздаде кирки и лопати на областни и кметове. Подари шампанското на багериста

Премиерът Бойко Борисов присъства на церемонията по първа копка за рехабилитация на пътя Силистра–Шумен край шуменското село Венец. "Ние ще ви направим пътищата, ще ви направим инфраструктурата и аз ви гарантирам, след 4-5 години тука ще е пълно с инвеститори, защото ще има защо да дойдат, ще има по какво да дойдат и ще има по какво да си извозват продукцията от тук", заяви той.
Борисов обеща, че контролът ще бъде изключително силен. Всеки месец ДНСК ще проверява направеното. Премиерът подчерта още, че пътят се ремонтира в условията на най-тежка финансова и икономическа криза – нещо, което не е правено в продължение на 35 години.
След приветственото слово министър-председателя връчи кирки и лопати на министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, областните управители на Силистра д-р Владислав Янков и на Шумен Димитър Александров и присъствалите кметовете. Борисов плисна менче с вода, но не разби, а подари шампанското, предвидено за церемонията, на багериста, който продължи работа.
В церемонията, като представители на област Силистра, участваха и заместник областният управител Денка Михайлова, народният представител Стефан Господинов и началникът на Областното пътно управление Иван Иванов.
Близо 107-километровият участък е важна връзка между два от най-големите градове в Североизточна България. Проектът включва рехабилитация и частична реконструкция. Срокът за изпълнение на строителните работи е 24 месеца, а стойността на ремонта е 42 388 498 лв. без ДДС. 65% от тези средства са от Европейската инвестиционна банка, а останалата сума – от републиканския бюджет.
"Ето така се отключват еврофондовете, ето така се работи с европейските пари, не на парче и не от днес за утре, а просто с ясна визия", каза Росен Плевнелиев.

Facebook коментари