Сряда, 29 Май 2024 г.

Социалдемократите издигнаха Ростислав Павлов за кмет на Силистра

Икономист е кандидатът за кмет на Силистренската община, издигнат от Политическо движение "Социалдемократи". Кандидатурата на Ростислав Павлов, един от основателите на Движението, беше представена официално днес на пресконференция в областния град. Дългогодишният директор на териториалното поделение на НОИ в Силистра и настоящ ръководител на отдел "Връзки с обществеността" в общинската администрация, е 6-та поред кандидатура за кметския пост в добруджанската община.
Ростислав Павлов е роден и израсъл в Силистра. Завършил е "Стопанско управление" в Свищов, семеен , с две деца, член на общинското ръководство на местната организация на ПДС, с добър организаторски и административен опит. Един от ротарианците в града. Въпреки че управленската му програма ще бъде оповестена едва след месец, със старта на предизборната напревара, Павлов не скри, че основният акцент в нея ще е финансовото стабилизиране на общината, повишаването на административния капацитет на работещите в администрацията , вкл. и чрез структурни реформи, и не на последно място – подобряване на инфраструктурата в 19-те населени места в най-голямата община в областта.- "Аз към изключително позитивен човек. Нямам никакви притеснения както в личен, така и в професионален план, че срещу мен може да бъде подета компроматна война на тези избори", беше категоричен социалдемократът, заявявайки, че няма да се поддава на манипулации и ще води единствено позитивна кампания.
"Политика за хората" – ще е мотото на кампанията на Движението. Заедно с кметската кандидатура на Павлов, от ПДС издигат и още 4 кандидатури за кметове на населени места. Това са кандидатурите на Кинка Иванова – издигната за 3-ти управленски мандат в село Професорл Иширково, на Йордан Ковачев – за втори мандат за кмет на с. Калипетрово. Двете нови имена, които ще влязат в предизборната надпревара от името на ПДС са за Айдемир и Смилец. За кметския стол на второто по големина село у нас ще се бори 53-годишният охранител / дългогодишен служител на полицията/ Калин Панев, а за Смилец в кметската надпревара "влиза" 50-годишният Марин Димитров.

Facebook коментари