Петък, 01 Декември 2023 г.

Община Силистра ще се оцвети в зелено в подкрепа на донорството

Община Силистра се включва в Националната инициатива в подкрепа на донорството и трансплантацията "Да! За живот!"

По покана на Изпълнителна агенция "Медицински надзор", Община Силистра се включва в Националната инициатива в подкрепа на донорството и трансплантацията, "Да! За живот!".
Европейският ден на донорството и трансплантацията на органи тази година ще се отбележи на 7 октомври /първата събота на месец октомври/ 2023 г.

Преди 27 години Съветът на Европа поставя началото на отбелязването на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи. Изпълнителна агенция "Медицински надзор" планира провеждане на събития и информационни дни в областните градове, като Български младежки червен кръст – Силистра, ще вземат участие за разпространяването на донорски карти и информационни материали в избран ден в периода от 16 – 26 октомври 2023 г., на площад "Свобода" в град Силистра.

На 07 октомври 2023 г. от 19:15 часа до 20:15 часа, сградата на Община Силистра ще бъде осветена в зелена светлина. Към месец август 2023 година 850 български граждани, нуждаещи се от трансплантация, живеят с надеждата да водят нормален живот, да имат свободата да се придвижват сами, да се срещат с приятели, да отидат на изложба, театър или концерт Всички те очакват втори шанс за живот, който е възможен единствено чрез трансплантация на орган.

Кампанията има за цел да повиши осведомеността на обществото за същността и значението на органното донорство.

Facebook коментари