Събота, 22 Януари 2022 г.

Бойко Борисов прави първа копка на Лот 5 на път Силистра – Шумен

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на символичната първа копка за изграждането на най-големия проект по програма "Транзитни пътища" V на близо 107 – километровия участък на ЛОТ 5 Път I-7 гр. Силистра – гр. Шумен" утре на 25 август 2011 г. (четвъртък) от 15:00 ч. в шуменското село Венец.
Изпълните на обекта е Пътинженерингстрой – Т" ЕАД гр. Търговище.
Финансирането се осигурява от 2 източника – 65% от Европейска инвестиционна банка и 35% - от Републиканския бюджет.
Министър-председателя ще бъде придружаван от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
Сред гостите на събитието ще бъдат и народни представители от Силистра и Шумен, областният управител Силистра – д-р Владимир Янков, членове на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" и на фирмата-изпълнител, представители на местната власти в двете области и др.
Обектът включва рехабилитация и частична реконструкция на 106, 767 км от път I-7. Пътят представлява не само важна връзка между градовете Шумен и Силистра и граничен контролно-пропускателен пункт към Румъния, но обслужва както национален, така и международен трафик в посока Север – Юг.
Рехабилитацията ще се осъществи в два подучастъка:
Подучастък 1 – от км 1+773 до км 56 +832
Подучастък 2 – от км 56+832 до км 108 +540
Подучастък 1 започва от края на регулацията на гр. Силистра, а краят му е на границата на областите Силистра и Шумен (при км 56 +832). Той е изцяло на територията на област Силистра. Пътят преминава през гр. Алфатар, с.Черковна и гр. Дулово.
Предвижда се изграждането на нови трасета, кръгово кръстовище (при км 9+200) и реконструкцията на три 20-киловолтови далекопровода.
Подучастък 2 започва от км 56+832, а краят му е при км 108+540. Намира се на територията на област Шумен.
Целта на проекта е да бъдат подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособност на настилката. Това ще допринесе за безопасността на движението, за комфортно пътуване и добро отводняване на пътните участъци в условията на повишена интензивност на транспортния поток.

Facebook коментари